Moji srdcovou záležitostí je Temelín

13. únor 2021

„Když se vydávám na kole podél Vltavy do Purkarce a zpátky, vždycky se rád projedu kolem elektrárny, " říká Bohdan Zronek, který v Temelíně začínal jako dispečer a poté tady byl i ředitelem. Ředitel Jaderné divize společnosti ČEZ Bohdan Zronek objíždí ve volných chvílích prakticky celý kraj na kole a rozhodně mu učarovala třeba Česká Kanada i kraj pod Kletí. 

Dnes působí na postu ředitele divize Jaderná energetika ve společnosti ČEZ, ale na jih Čech se stále vrací, protože žije na Včelné. Přiznává, že dřív ve volných chvílích jezdíval na kole i několik desítek kilometrů, dnes pro něj není problém ujet při výletech i šedesátku.

Mám rád projížďky Blanským lesem v kraji pod Kletí, to je úžasný kus země a přírody," dodává. Jeho velkou vášní je i lyžování, takže v zimě cílem jeho výletů byly dřív často rakouské Alpy. Letos mu plány bohužel zhatil Covid-19. 

autoři: Český rozhlas České Budějovice , Mirka Nezvalová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.