Majitelé Felicií si dali dostaveníčko ve Zlaté Koruně

7. srpen 2008

Na 7. jihočeském setkání sportovních vozů Škoda Felicia se ve Zlaté Koruně od 1. do 3. srpna 2008 sešlo více než 120 majitelů a příznivců těchto legendárních aut, které škodovka vyráběla na přelomu padesátých a šedesátých let.

Podle slov prezidenta jihočeské sekce Felicia coupé klubu ČR Petra Šimka, majitelé své miláčky pečlivě opečovávají a mají k nim opravdu srdečný vztah, takže koupit dnes roadster Škoda Felicia ve výborném stavu je téměř nemožné, na trhu se většinou najdou jen vozy před renovací.

V sobotu kolona nablýskaných Felícií brázdila okolí Zlaté Koruny a Římova. Majitelé kabrioletů se vydali na spanilou jízdu po trase Zlatá Koruna, Čertyně, Rančice, Kamenný Újezd, Plav, Heřmaň, Borovnice, Nová Ves, Strážkovice, dále směrem na Trocnov a Radostice, Borovany, Hluboká, Jílovice a zpět do Zlaté Koruny přes Dvorec, Trhové Sviny, Ločenice, Velešín, Horní Třebonín a Rájov.

Mezi účastníky nechyběl ani šestasedmdesátiletý Karel Stejskal z Dačic. Ten si svou Felicii koupil za mlada jako první auto a nakonec mu vydržela na celý život. S panem Karlem Stejskalem si povídal redaktor Českého rozhlasu České Budějovice Filip Černý.

autor: čro čb
Spustit audio