Lyžařské podmínky na Šumavě nezhoršilo ani oteplení

8. prosinec 2005

Lyžařská střediska v jihočeské části Šumavy hlásí i přes oteplení dostatek sněhu. O víkendu se tak rozjedou vleky jak na Zadově, tak i ve Skiareálu Lipno poblíž stejnojmenné vodní nádrže. Na svazích v obou areálech leží kolem 30 centimetrů zmrzlého, technického sněhu se slabou vrstvou čerstvého prašanu. ČTK o tom dnes informovali správci středisek.

Na Zadově jsou v provozu zatím jen tři sjezdovky na Kobyle, které pracovníci střediska dvakrát denně upravují. Lyžuje se od 8:30 do 16:00, večerní lyžování začíná v 18:00 a končí ve 21:00. Těšit se mohou na víkend i běžkaři. "Dnes upravíme 28 kilometrů tras, malý churáňovský okruh a závodní tratě," uvedl vedoucí zadovského areálu Luděk Sáska. Stále dobré podmínky a 30 centimetrů sněhu hlásí i Skiareál Lipno. V provozu jsou sedmisetmetrové sjezdovky Světluška I a II i dětský výukový Foxpark. "Obleva nám díky kvalitnímu zasněžení nijak podstatně neublížila. V okolí je ale sněhu již jen do 12 centimetrů," uvedl provozní ředitel Skiareálu Lipno Antonín Kolář. Lyžuje se vždy od 09:00 do 16:00 a večer od 17:00 do 21:00.

Obě střediska navíc lákají na mimosezónní slevy. Na Zadově stojí celodenní jízdenka pro dospělého 310 korun, dětská vyjde o 80 korun levněji. Permanentka na Lipně je pak levnější o třetinu.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio