Libra bude akciovou společností

22. prosinec 2003

Českobudějovická s.r.o. Libra Electronics, která patří mezi největší české distributory výpočetní techniky a spotřební elektroniky, se sloučí s a.s. Libra Czech.

Nástupnickou společností bude od 1. ledna 2004 a.s. Libra Electronics, která převezme veškerá práva a povinnosti slučovaných firem. ČTK to řekl zástupce generálního ředitele s.r.o. Libra Electronics Stanislav Bryx.

Libra Electronics, která je známá také výrobou počítačů Leo, vznikla v roce 1990 a společně s pražskou firmou ProCA patří mezi největší dceřiné společnosti holdingu AAC. Součástí této skupiny je i Libra Czech. Libra Electronics zaměstnává 150 lidí a loni vytvořila při obratu 2,38 miliardy čistý zisk téměř 40 milionů korun. Na českém trhu prodala 20.212 počítačů, což znamenalo meziroční nárůst o více než 3000 kusů. AAC je investiční holdingovou společností se zahraniční majetkovou účastí, která se profiluje především jako distributor výpočetní a kancelářské techniky a elektroniky. Hlavní aktivitou firmy je budování skupiny obchodních společností, z nichž mezi nejvýznamnější patří ProCA, Libra Electronics, Xanadu, Libra Electronics Slovakia, ProCA Slovakia a ProCA Romania. Tržby AAC loni dosáhly 7,25 miliardy a čistý zisk byl 61 milionů korun.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio