Lepší podmínky pro sport budou mít v Prachaticích fotbalisté i atleti

29. leden 2018

Město Prachatice přispěje na úpravy atletického oválu a na výměnu umělého trávníku na fotbalovém stadionu. Zastupitelé schválili podíly ke státním dotacím na rekonstrukce sportovišť.

Grant na nový trávník fotbalisté získali až na čtvrtý pokus. Hrozilo jim, že na vyžilém povrchu nebudou hrát mistrovská utkání. Nepříjemnost se podle ředitelky Sportovního zařízení Prachatice Radovany Kutlákové podařilo odvrátit.

„Ze státního rozpočtu je přislíbena dotace ve výši zhruba 3,9 milionu korun. Podíl města formou individuální dotace klubu FK Tatran Prachatice by měl být 2,9 milionu. Žadatelem o dotaci tedy byl fotbalový klub, který má umělou trávu ve výpůjčce,“ uvedla.

Situace už byla vážná. „Pokud bychom dotaci nedostali, tak už bychom toto hřiště nemohli používat pro mistrovská utkání,“ připomněla Radovana Kutláková.

Zastupitelé podíly města k dotacím schválili. Kromě fotbalistů potěšili atlety. Výměna povrchu na oválu kolem stadionu je nutná. „Červená povrchová vrstva už se ztrácí téměř po celé ploše, je potřeba ji obnovit, ale v některých místech už dochází i k poškození té spodní silnější vrstvy,“ ukázal trenér Jan Plánek.

To může být pro atlety nebezpečné. „Tím, že běhají po naprosté rovině, jsou choulostiví na kotníky a každé šlápnutí na nerovnost může být nebezpečné,“ uvedl.

Práce na atletickém oválu by měly začít asi v polovině června. „Opět je to dotace z ministerstva školství ve výši bezmála 2 miliony korun, podíl města by měl být 1,5 milionu,“ doplnila ředitelka Sportovního zařízení Prachatice Radovana Kutláková.

autor: Václav Malina
Spustit audio