Lenka Filipová vystoupila v sále rozhlasu s klávesistou a hráčem na keltskou harfu

16. prosinec 2018

Jedinečný koncert populární zpěvačky a respektované kytaristky Lenky Filipové se uskutečnil ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. Záznam odvysíláme 26. prosince od 18 hodin.

Vesměs „zamilované“ písničky Lenky Filipové jsou dobrým příkladem kultivovaného šansoniérského popu, který nepodléhá módním výkyvům a má stále mnoho věrných posluchačů a příznivců.

Při českobudějovickém rozhlasovém koncertu Lenku Filipovou doprovodili rodilý Angličan a hráč na keltskou harfu Sean Barry a klávesista Ondřej Hájek.

Lenka Filipová, která na pražské konzervatoři poznala Štěpána Raka a pokračovala u profesorů Štěpána Urbana a Milana Zelenky, absolvovala počátkem 70. let  kytarové konzultace u vyhlášeného kytaristy uruguayského původu Oscara Cácerese. 

Studium klasické kytary a samozřejmě pobyt ve Francii ovlivnily v dobrém cestu Lenky Filipové, která je lemována řadou moc pěkných písniček, zdařilých nahrávek i pozoruhodných koncertů. A každý z nich je tak trochu výjimečný.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.