Komise v Jindřichově Hradci vybere vítězný návrh revitalizace parku

4. červen 2010

V Jindřichově Hradci se ve čtvrtek poprvé sešla hodnotící komise, která vybere vítězný návrh revitalizace městského parku. Než byla soutěž vyhlášena, měla široká veřejnost možnost vyjádřit se k schystaným úpravám.

Některé připomínky byly věcné, potvrdil Vladimír Krampera z odboru rozvoje jindřichohradeckého městského úřadu: „Jedna ze základních připomínek byla možnost prodloužení cyklostezky podél Nežárky, která ovšem byla již v době výstavby zamítnuta. Nebyla na městských pozemcích a vyúsťovala na parkoviště, kde parkují i nákladní vozy, přímo u křižovatky s Pražskou ulicí. Další se týkaly bazénku na začátku parku u náměstí, jestli ho zachovat, nebo nějak upravit či změnit, aby lépe sloužil. Připomínky byly i k zahuštění sítě veřejného osvětlení na pravém břehu Nežárky a k umístění sloupkových hodin.“

V hodnotící komisi, která vítězný návrh vybere, zasedli také zástupci veřejnosti. Například Jana Dvořáková z občanského sdružení Hamerský potok nebo Josef Vondráček z Českého svazu ochránců přírody.

Chystaná revitalizace městského parku zvedla v Jindřichově Hradci vlnu nevole zejména kvůli plánovanému kácení stromů. I to by měl vítězný návrh vyřešit.

autor: hoch
Spustit audio