Ke Světovému dni ledvin se připojí většina jihočeských nemocnic

7. březen 2015

Světový den ledvin, který letos připadá na čtvrtek 12. března, si připomenou ve většině jihočeských nemocnic. Cílem akce je upozornit na nutnost péče o ledviny, popřípadě prevenci proti onemocnění tohoto orgánu.

Hemodialyzační oddělení Nemocnice Písek pořádá k celosvětovému dni ledvin 12. března od 8 do 13 hodin preventivní akci spojenou s vyšetřením zdravotního stavu a pro zájemce i prohlídku budovy hemodialyzačního střediska.

„Pro zájemce jsme připraveni vyšetřit parametry, které napovídají o případné patologii ledvin. V tomto případě je vhodné přijít nalačno a se vzorkem ranní moči v čisté nádobce,“ uvedl ředitel Nemocnice Písek Jiří Holan.

V Nemocnici České Budějovice budou provádět od 9 do 15 hodin zaměstnanci nefrologické ambulance Interního oddělení nemocnice konzultace se zájemci na téma onemocnění ledvin.

Na Hemodialyzačním středisku nemocnice ve Strakonicích, na nefrologické ambulanci v suterénu interního oddělení proběhne od 8 do 12 hodin odběrový den. Vyšetřit moč si mohou nechat zájemci také v jindřichohradecké a táborské nemocnici.

autor: Ivana Kerlesová
Spustit audio