Ke snídani, do těsta i na obložené chlebíčky. Vajíčka jsou stálicí našich kuchyní

Největší audioportál na českém internetu

Vajíčka jsou stálicí našich kuchyní (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

Ke snídani, do těsta i na obložené chlebíčky. Vajíčka jsou stálicí našich kuchyní

Vejce do naší kuchyně patří odjakživa. Buchty, koláče, moučníky, knedlíky, pomazánky a další dobroty se bez nich neobejdou. A proto se dnes budeme věnovat jejich přípravě.

Aby skořápka při vaření nepopraskala, propíchněte špičku vajíčka špendlíkem. Bílek z něj nevyteče, když ještě do vody přidáte krapet octa. Aby byly žloutky na obložených chlebíčcích hezky ve středu ukrojeného kolečka, stačí při vaření míchat vajíčka vařečkou.

Při šlehání bílku přidejte lžičku bílého octa a špetku soli. Sníh bude vždy perfektní. A míchaná vejce krásně zvětší objem, když je nejdříve vyšleháte s trochou strouhanky a kapkou mléka. Vajíčka na sto způsobů určitě připravujete i ve vaší rodině, tak snad se vám i dnešní tipy budou hodit. Vaše Iva Hüttnerová.

autor: Iva Hüttnerová

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

Zmizelá osada

Koupit

Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.