Když blondýnka hrála černouška, učarovala jí divadelní líčidla a stala se kosmetičkou

26. srpen 2016

V jihočeském Chlumu u Třeboně žije kosmetička Isabella Hančlová. Ta je dcerou Olgy Knoblochové, ženy, které se přezdívá Lady Dermacol, protože stála u zrodu této slavné značky. I když se její dcera věnuje stejnému oboru, životní dráhu prý předem rozhodně určenou neměla.

„Šla jsem trochu jinou cestou než maminka, zajímal mě balet a tanec. Ale samozřejmě člověk v tom žije, vstřebává informace a viděla jsem ženy, jak rozkvétají, zajímají se o kosmetiku,“ vzpomíná Isabella Hančlová.

Prvním impulsem, který ji nasměroval k práci kosmetičky, bylo ale paradoxně setkání s líčidly divadelními. „Jako osmiletá jsem v Národním divadle hrála ve Verdiho Rigolettu černouška, ač jsem měla úplně světlé vlásky. Prostě ta vůně maskérny mě fascinovala. Postupně jsem se začala o kosmetiku zajímat víc, ale první krok nebyl úplně spojený s kariérou maminky,“ popisuje.

Do světa kosmetiky může podle ní snadno vstoupit každý. Zvlášť v dnešní době je to jednoduché, protože mnoho informací je možné získat prostřednictvím internetových blogů nebo videí na Youtube. „Informovanost je veliká, už mladé dívky zkouší různé postupy. Je to vlastně od čím dál nižšího věku a mám strašnou radost, že zároveň do čím dál vyššího věku. I ženy důchodového věku si uvědomují, že se o sebe mohou starat a vůbec k tomu nepotřebují tučná bankovní konta,“ komentuje Isabella Hančlová.

Zdůrazňuje, že rozhodně není nutné mít mnoho kosmetických přípravků za mnoho peněz. „Platí, že v jednoduchosti je krása. Čím jednodušší, tím lepší. Divili byste se, jak i já často ubírám, místo deseti výrobků doporučím ženě tři a funguje to,“ říká.

Nejdůležitější podle ní je, aby žena měla sama ze sebe dobrý pocit a péčí o sebe startovala každý den. „S maminkou říkáme, že čím horší práce nebo vyřizování nás čeká, tím více je dobré snažit se mít ze sebe dobrý pocit. To ale neznamená, že na sobě budeme mít vrstvy make-upu. Podstatné je nedělat to pro nikoho jiného, ale pro sebe,“ komentuje.

Na letní období, kdy pálí slunce a pleť vysychá, má pro všechny ženy jednoduchý tip: „Dejte si do spreje termální vodu nebo třeba vodu s aloe vera. Noste sprej v kabelce a čas od času si postříkejte obličej, když jdete někam k vodě, sportujete nebo pracujete na zahrádce. Je to blahodárné, pleť je potom krásně osvěžená.“

Isabella Hančlová před pár lety přesídlila z Prahy do Chlumu u Třeboně. Pochvaluje si krásnou přírodu, která je rájem pro houbaře, rybáře i cyklisty. S prací je to pro ni samozřejmě složitější, občas musí odjet do Prahy, ale díky internetu může často pracovat ve svém jihočeském útočišti.

V současné době připravuje Isabella Hančlová další knihu se svou maminkou Olgou Knoblochovou. Bude také dále spolupracovat s pořadem Dámská jízda Českého rozhlasu České Budějovice. Již brzy se se můžete například těšit na její návod na obličejovou masáž.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio