Kam za sportem?

13. září 2002

V sobotu fotbalisté SK České Budějovice zahájí sedmé kolo první fotbalové ligy zápasem na domácím hřišti se Slávií Praha. Pražané v letošním ročníku zatím předvádějí velmi solidní výkony. Jihočeši ale umějí na sešívané zahrát, a tak můžeme od 14. 25 hod očekávat zajímavý duel.

V České fotbalové lize hostí v sobotu od 10.15 hod Prachatice tým Střížkova a na hřiště béčka Českých Budějovic v Dubenci zavítá záloha Liberce. Tento zápas se hraje od půl jedenácté. V divizní soutěži se střetne doma Sezimovo Ústí s Přešticemi a Třeboň se Satalicemi. Obě utkání začínají v 17 hodin.

Více než 100 železných žen a mužů ze šesti zemí by se mělo v sobotu postavit na start těžkého duatlonu v Českém Krumlově, který bude zároveň závodem Českého poháru a mezinárodním mistrovstvím České republiky. Na účastníky čeká nejdříve 10-ti kilometrový běh středověkými uličkami, poté 100 km na kole do Horního Rakouska a zpět do Českého Krumlova, kde si pak ještě jednou zopakují běh na 10km. Start je ve 12 hodin, ale připraven je i doprovodný program. Ten například tvoří exhibice mistra světa v cyklotrialu Josefa Dresslera, nebo běh městem pro veřejnost na 2 km, který startuje ve 14.45 hod.

V Kaplici pokračuje v sobotu volejbalový Turnaj extraligových týmů. Hraje se od půl desáté a k vidění budou týmy z Näfelsu, Příbrami, MFF Praha a úřadující český mistr Jihostroj České Budějovice.

V neděli fotbalová divize pokračuje na jihu Čech zápasy Kaplice - Rokycany a Strakonice - Tábor, které se hrají od 17.00 hodin. Ve druhé hokejové lize je od 17.00 hodin na programu utkání Strakonice - Příbram.

V Pacově se v neděli od 14.00 hodin uskuteční už 32. ročník Ceny Pacova v hodu diskem a 26. ročník Ceny Pacovských strojíren v hodu kladivem a v Táboře v Základní škole Mikoláše z Husi to bude od 10.00 hodin 3. ročník memoriálu Zbyňka Šourka ve skoku vysokém.

autor: čro čb
Spustit audio