Kam o víkendu za sportem

25. duben 2003

Fotbalisté SK České Budějovice by už mohli v sobotu rozhodnout o svém setrvání v první lize i v příští sezoně. Znamená to ale vyhrát na Střeleckém ostrově utkání s týmem Blšan. Zápas začíná v 17.00 hodin.

Vedoucí tým České fotbalové ligy Prachatice hostí v sobotu od 10.15 hod Sibřinu. Druhý jihočeský zástupce v této soutěži béčko SK České Budějovice hraje také doma, respektive v Dubenci, a to o čtvrt hodiny později se Slavií Praha B.

A co se týká divize, tak v ní bude v sobotu od 17.00 hodin hrát v Třeboni Písek a Hluboká pojede do Sezimova Ústí.

Pozemní hokejisté Meteoru České Budějovice sehrají v sobotu na svém hřišti další utkání nejvyšší soutěže. V 10.00 hodin proti nim nastoupí Mnichovice.

V Žernovicích se v sobotu jede závod o Pohár starosty Prachatic v motosprintu. Tréninky začínají v 9 hodin, vlastní závod hodinu po poledni.

Amatérští cyklisté mají v sobotu na programu první závod Jihočeské amatérské ligy, kterým bude časovka na 26 km. Jede se v Dubném u Českých Budějovic a startuje v 11 hodin.

Ze sobotní nabídky nutno ještě upozornit na šachovou simultánku Sergeje Movsesjana, kterou bude hrát od 10.00 hodin v areálu Teologické fakulty Jihočeské univerzity.

Už po jednadvacáté se v neděli poběží na Kleť. Tento závod je součástí Českého poháru a zároveň krajským přeborem mužů a žen v bězích do vrchu. Trať je dlouhá 10,8 km, má převýšení 542 metry a závod startuje v 11.00 hodin od nádraží Českých drah v Českém Krumlově.

Příznivci motokrosu se mohou vydat kousek za hranice našeho kraje, do Horažďovic, kde se v neděli jede krajský přebor. Vlastní závod startuje ve 13 hodin.

Ve fotbalové divizi se bude v neděli od 17.00 hodin hrát v Kaplici, kde se představí Přeštice a ve stejnou dobu budou Strakonice hostit Rokycany.

autor: čro čb
Spustit audio