Kam o víkendu za sportem

25. říjen 2002

V českobudějovické sportovní hale budou v sobotu od 18.00 hod usilovat volejbalisté domácího Jihostroje o další extraligové body. Nebudou to mít ale jednoduché, protože na jih přijede tým Ostravy, který má letos také vysoké ambice a Jihočeši zase nechtějí ztratit kontakt s vedoucí Odolena Vodou.

V Blanské kotlině v Kaplici se v sobotu a v neděli jede Mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu družstev, které tvoří celkem tři jezdci ve třídě do 125 ccm, 250 a ve třídě Open. Mezi startujícími se objeví takoví motokrosaři jako belgičané Streibos a Caps, nebo naši Zaremba, Čepelák, Masařík či Kučírek. Tréninky začínají v 10.00 hodin, kvalifikační jízdy ve 13,40, v neděli se trénuje od 8:20 hod a první hlavní závod startuje ve 12:10 hod.

Druhá motoristická pozvánka je do Strakonic, kde se v sobotu v areálu na Habeši pojede Šumavský pohár. V pěti třídách se představí na 250 jezdců z devíti zemí. Tréninky začnou v 9 hodin, závod v půl jedné.

V České fotbalové lize budou hrát v sobotu Prachatice doma od 10:15 hod zápas s béčkem Hradce Králové a v divizi hostí Třeboň Doubravku a do Písku přijede Tábor. Obě utkání začínají ve 14:30 hod.

První hokejová liga nabízí v sobotu v jižních Čechách utkání Písku s Jihlavou a v lize druhé hrají doma Jindřichův Hradec s Havlíčkovým Brodem a Tábor s Kolínem. Všechna tato tři utkání začínají v 17:00 hodin.

O extraligové body budou v sobotu bojovat hokejbalisté Vltavy České Budějovice. Na domácím hřišti se střetnou nejdříve v půl desáté s Plzní a od 15.00 hodin si to rozdají s Kladnem.

17. kolem v neděli pokračuje hokejová extraliga. Jihočeši tentokrát přivítají v Budvar aréně celek Znojma, se kterým hrají od 17:00 hodin. Druhá hokejová liga nabídne ve stejný čas zápas posledního týmu skupiny Střed Českého Krumlova s Chrudimí.

Od neděle do pondělí můžete navštívit soutěž moderních gymnastek Citröen cup, který se koná v českobudějovické sportovní hale. Soutěžit budou juniorky ve všech svých kategoriích a teké seniorky, to znamená 15-ti leté gymnastky a starší. V neděli se začíná v 10:00 hodin, v pondělí v půl desáté a finále všech kategorií ve 12 hodin.

autor: čro čb
Spustit audio