Josef Čapek: Stín kapradiny

18. září 2020

Stín kapradiny je příběh o dvou pytlácích, kteří se dopustí zločinu. Mají vůbec výčitky svědomí? Jsou schopni a ochotni nést následky svého činu? Poslouchejte od pondělí 14. do pátku 18. září každý den krátce po 18. hodině ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice. Nebo tady na webu rozhlasové stanice.

Stín kapradiny napsal starší z obou slavných bratří Čapkových. A text psal vyloženě pro širokou veřejnost. V létě roku 1930 vycházela novela jako čtení na pokračování v Lidových novinách. Na podzim téhož roku vyšla knižně. Je to tedy text starý rovných 90 let.

Spustit audio

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.