Jiří Suchý a Jitka Molavcová zazpívali populární písničky ze Semaforu

14. září 2017

Středeční večer v Českých Budějovicích byl svátkem pro všechny příznivce divadla Semafor a dvou jeho legend - Jiřího Suchého a Jitky Molavcové. Oba se osobně představili ve velmi atraktivním písničkovém programu ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice.

Ústřední dvojici v unikátní veřejné nahrávce na pódiu doprovodila kapela divadla Semafor pod vedením pianisty Jiřího Svobody. Nechyběly klasické hity výjimečné autorské dvojice Suchý-Šlitr jako Blues pro tebe, Klokočí, Tři tety a řada dalších, ale i novější písničky, například Kdykoliv kdekoliv s hudbou Michala Pavlíčka a textem Jiřího Suchého.

Herečka, muzikantka, spisovatelka, moderátorka a samozřejmě zpěvačka Jitka Molavcová má jižní Čechy velice ráda: „Vzpomínám si, jaké úspěchy jsme měli v Českých Budějovicích s Kyticí a jak nás obecenstvo vlídně přijalo. Také jsem v jižních Čechách točila s režisérem Vítkem Hrubínem, synem velkého českého básníka, televizní filmy, kde jsem s Michalem Tučným zpívala půvabné jihočeské lidové písničky Ty hvězdičko malá a Já, ubohá děvečka.“

„Miluju jihočeské rybníky a vůni tamních lesů. Jižní Čechy jsou pro mne zkrátka místo zaslíbené,“ dodává Jitka Molavcová.

Jitka Molavcová a Jiří Suchý vystoupili ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice při veřejné nahrávce
autor: Jiří Kasal
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka