Jindřichův Hradec podpoří letos sport dětí a dorostu více než pěti miliony korun

15. únor 2011

Jindřichohradecký starosta Stanislav Mrvka v pondělí ocenil tři členky jindřichohradeckého oddílu orientačního běhu, které byly v loňském roce členkami reprezentačního výběru. Při setkání předal mladým běžkyním pamětní listy, květiny a také hodnotné dary.

Zároveň starosta Mrvka zdůraznil, že Jindřichův Hradec s podporou sportu mladých počítá i do budoucna. V rozpočtu připravovaném pro letošní rok má město na podporu sportu dětí a dorostu vyčleněno 5,5 milionu korun.

Pro rozdělování peněz by ale měla být podle Mrvky stanovena nová pravidla: „Chceme rozdělit příjemce dotací podle velikosti, počtu sportovců a možností využití vlastních nebo pronajatých sportovišť. Na klíči se intenzivně pracuje. Určitě najdeme rozumný kompromis. Byl bych rád, kdyby se neopakovaly hrátky a nervozita z minulých let a na rozdělení skutečně byla obecná shoda.“

Své umění budou moc jindřichohradecké orientační běžkyně předvést letos v červnu v domácím prostředí. Od 24. do 26. června se totiž na Jindřichohradecku bude konat Mistrovství Evropy dorostu v orientačním běhu, nad jehož konáním převzal záštitu starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka i hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

autor: hoch
Spustit audio