Jindřichův Hradec má nový hokejový klub, nahradil původní KHL Vajgar

10. září 2017

Jindřichohradecký hokej zažil další změny. V létě ukončil svoji činnost Klub ledního hokeje Vajgar. S problémy se potýkal od roku 2014, kdy z něj po neshodách odešli někteří trenéři i rodiče a založili vlastní zapsaný spolek Střelci.

Na ledě zimního stadionu Jana Marka v Jindřichově Hradci je teď po letní pauze opět živo. Už se tady ale neprohánějí hokejisté Klubu ledního hokeje Vajgar. Ten totiž ukončil svoji činnost a jeho sportovní aktivity převzal HC Vajgar.

„Když se KHL Vajgar nepřihlásil do druhé ligy ani do nižších soutěží, tak jsme si řekli, že by byla škoda s tím nic nedělat. Myslím si, že v Jindřichově Hradci by se mělo s hokejem něco dělat, tak jsme dali dohromady mužstvo,“ vysvětluje Jiří Skořepa, který má v HC Vajgar na starosti A mužstvo.

Nový zapsaný spolek se ale dál věnuje i dětem. „Žili jsme v domnění, že je tady dětí dost, protože to tak na papíře vypadalo, ale pak jsme postupem času zjišťovali, že to tak není. Potom jsme se dohodli, že kluci budou hrát soutěž ve Veselí nad Lužnicí a my jim tady za to budeme poskytovat hodiny tréninku, aby nemuseli často dojíždět do Veselí,“ říká Jiří Skořepa s tím, že v plánu jsou další nábory.

Problémy v jindřichohradeckém hokeji vznikly v roce 2014, kdy se od původního Vajgaru oddělil spolek Střelců. Město ale odmítlo navýšit dotaci na lední hokej. Dva kluby se tak musely podělit o peníze, které původně čerpal jenom jeden.

Na tom radnice podle starosty Stanislava Mrvky nechce nic měnit. A nový zapsaný spolek HC Vajgar to přijímá. „Máme takovou filozofii, že nechceme jenom žádat o peníze, my si ty peníze také chceme vydělat. Chceme sem přitáhnout lidi, zapojit rodiče, provozovat občerstvení, prodávat klubové věci,“ potvrdil Jiří Skořepa.

Do A týmu se vrátili i hradečtí odchovanci, kteří z různých důvodů hráli v minulých sezonách jinde. Je mezi nimi i kapitán Michal Gurka. „Je to je super tady hrát před domácími fanoušky. Doufám, že nalákáme lidi a že nás to bude bavit,“ komentoval.

V Jindřichově Hradci se hrála druhá liga, nyní tým nastoupí do krajské soutěže. „Já jsem vždycky hrál ten kraj. Momentálně tady není na to, aby se hrála druhá liga, tohle je teď maximum. Určitě bychom ale do budoucna chtěli postoupit zase do druhé ligy,“ dodal Michal Gurka.

Před domácími fanoušky se A tým nového spolku HC Vajgar představí poprvé 24. září v zápase s Táborem.

autor: hoch
Spustit audio