Jindřichův Hradec chystá výstavbu nových cyklostezek

1. duben 2005

Jindřichův Hradec chce za 5,5 milionu korun postavit dvě nové cyklostezky, které cyklisty povedou směrem na Novou Bystřici a na mezinárodní cyklotrasu Greenways mezi Prahou a Vídní. Slibuje si od toho další příliv turistů. Město chce na stezky získat peníze ze Společného regionálního operačního programu.

"Můžeme dostat příspěvek až ve výši 75 procent, ale teprve po dokončení stavby. Předpokladem je závazek města, že je schopné to zaplatit samo," řekl ČTK jindřichohradecký místostarosta Alfred Němec. Zastupitelé proto ve schválili, že město dokáže uhradit 5,5 milionu korun za cyklostezky ze svého rozpočtu. "Pokud nám grant nepřidělí, cyklostezky dělat nebudeme," dodal Němec. Hradec podle něj může spoléhat na dobře připravený projekt. "Máme stavební povolení a většinou už i majetkové vypořádání s pozemky," upřesnil místostarosta.

Jedna z plánovaných cyklostezek povede z Jindřichova Hradce na Novou Bystřici, tedy příhraniční krajinou České Kanady, která je pro turisty velmi atraktivní. Trasa druhé naváže na již vybudovanou část a povede od letiště do Děbolína, kde se napojí na cyklostezky ve směru Veselí nad Lužnicí a Třeboň.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio