Jihočeští dopravci budou rokovat v Českých Budějovicích

18. březen 2009

Dopravci z celých jižních Čech se sjedou dnes odpoledne do Českých Budějovic na pravidelné setkání zástupců sdružení ČESMAD Bohemia. Hovořit se bude zejména o problémech souvisejících s ekonomickou krizí, kterou právě dopravci významně pociťují.

Podle místopředsedy sdružení ČESMAD Bohemia a generálního ředitele společnosti ČSAD Jihotrans Roberta Krigara bude řeč také o dumpingových cenách a vývoji situace po setkání s premiérem Mirkem Topolánkem.

"Musíme konstatovat, že ze čtyř bodů z hlediska vlády nebylo nic splněno. Odmítnutí pátečních zákazů jízdy je v současné době ve sněmovně, zavedení profesionální nafty je stalé otevřené, ale vzhledem ke krizi a plnění státního rozpočtu to bude bod problematický. Také mohly být zavedeny slevy na mýtném, ale díky laxnosti předchozího ministerstva dopravy to doposud nebylo realizováno. Nyní se ministerstvo potýká s tím, že tržby z mýta klesají, protože se méně jezdí. Posledním bodem bylo jasné stanovení data zavedení eura, ale myslím si, že současná doba a krize i tento bod pohřbila," dodal místopředseda sdružení ČESMAD Bohemia a generální ředitel společnosti ČSAD Jihotrans Robert Krigar.

Spustit audio