Jihočeský souhrn

17. duben 2003

Projekt zábavního aquaparku u rybníku Vajgar v Jindřichově Hradci je opět o krok dál. Stavební úřad v Jindřichově Hradci už vydal stavbě povolení, i když zatím nenabylo právní moci. Se stavbou by se mohlo začít už letos na podzim. Město už pro letošek vyčlenilo na tuto investici 10 milionů, celkově přijde venkovní koupaliště na zhruba 40 milionů. Podle místostarosty Alfréda Němce bude aquapark pro Jindřichův Hradec přínosem.

Grantová politika ve Strakonicích bude bohatší. Zastupitelstvo města rozhodlo, že uvolní z rozpočtu 500 000 korun na grantovou politiku, která by měla například zahrnovat zájmovou činnost, sport a tělovýchovu, sociální služby, požární ochranu, kulturu, cestovní ruch a celoživotní vzdělávání.

Českobudějovičtí radní schválili dnes účetní úzávěrku společnosti Lesy a rybníky, pro kterou byl loňský rok velmi složitý. Výsledek hospodaření výrazně ovlivnily povodně. Zisk společnosti nedosáhl ani poloviny plánované zhruba milionové částky. Na Českobudějovicku byly největší ztráty na rybničním hospodářství.

Strakonická radnice bude poskytovat nevratný příspěvek z povodňového fondu města. Celkem tři majitelé domů, které byly zatopeny při loňských povodních, získají od města částky do 100 do 250 tisíc korun.

Na Zadově se stále lyžuje. Na sjezdovce Kobyla je 40 centimetrů technického a 3 centimetry přírodního sněhu. Provoz by měl pokračovat i o Velikonocích včetně večerního lyžování. Velikonoční pondělí 21. dubna bude ale opravdu posledním dnem lyžařské sezóny na Zadově a i na Šumavě!!!

Lékařům v Mladé Vožici se nelíbí jedno z rozhodnutí zastupitelů. Ti totiž upustili od záměru postavit v přízemí budoucího domu s pečovatelskou službou 8 ordinací. Právě do nich se měli lékaři přestěhovat z nevyhovujících prostor zdravotního střediska. Starosta města Miroslav Dlouhý ale vysvětluje, že náklady na výstavbu ordinací se oproti původním předpokladům neúměrně zvýšily a město by se muselo zadlužit.

Nová tělocvična špičkových parametrů vyroste u 7. základní školy v Helsinské ulici v Táboře. Výstavba sportovního zařízení, které přijde na 11 milionů korun, dostala podporu táborských radních. Ti pravděpodobně přehodnotili své priority, ještě před 14 dny totiž pro výstavbu tělocvičny ruku nezvedli.

Vybudování nové silnice k hranicím s Rakouskem má naději. Krajským radním se totiiž zřejmě podaří rozmotat gordický uzel územního plánu Českokrumlovska. Hlavním problémem je oblast Smrčiny, kde se střetávají názory na využití této lokality. Na straně jedné jsou požadavky na zachování původní podoby území, na straně druhé představy o vybudování lyžařského areálu.

autor: čro čb
Spustit audio