Jihočeský souhrn

10. prosinec 2004

Počínaje touto nedělí bude městská hromadná doprava v Českých Budějovicích jezdit podle nového jízdního řádu. Zatímco v jiných letech se jízdní řád českobudějovické MHD měnil až k 1. lednu, letos se dopravní podnik rozhodl sladit jízdní řád svůj s jízdními řády ČSAD a Českých drah. ČR to řekl Pavel Janouch z Dopravního podniku města České Budějovice.

Změny čekají na cestující, kteří využívají trolejbusových linek číslo 3, 9 a 17. Linka číslo 3 bude zkrácena pouze na úsek sídliště Máj - Nádraží. Linky číslo 9 a 17 budou vráceny z Pekárenské ulice zpět na ulici Na Sadech. Ke změně dochází také v rámci nočního provozu Městské hromadné dopravy. Namísto jedné linky budou od 12. prosince jezdit linky dvě. Linky číslo 53 a 59 se budou sjíždět u nádraží, kde si cestující budou moci přestupovat. Jízdné se v příštím roce zdražovat nebude.

Obec Sedlice na Blatensku chce vybudovat průmyslovou zónu. Pro budoucí investory má vytipovaný pozemek, ale chybí jí na tuto investici peníze. V současnosti proto hledá investory a snaží se připravit alespoň stavební parcely na rodinné domky. Těch by tu v budoucnu mohlo vyrůst v první etapě až 22.

Mikroregion Blatenska by příští rok mohl propojit internet. Přístup na něj by měla mít každá z 32 obcí, které jsou ve svazku.

Město Mladá Vožice chce podporovat individuální výstavbu rodinných domů v lokalitě Suchdolec. Příští rok chce proto zahájit výstavbu technické infrastrukury pro první domky.

Další osud Fierlingerovy vily v Sezimově Ústí je zatím nejasný. O památkově chráněný objekt v sousedství známější Benešovy vily nikdo při dražbě neprojevil zájem. Důvodem byla vyvolávací cena. Město za vilu s rozlehlým pozemkem na břehu řeky Lužnice požadovalo minimálně 12 milionů korun.

Město Soběslav chce vybudovat nový odpočinkový areál s venkovním koupalištěm. V současné době je připravena studie se čtyřmi variantami.

Obálkovou metodou bude Český Krumlov prodávat 4 byty po neplatičích na sídlišti Mír. Byty jsou určeny k prodeji do osobního vlastnictví. Kvůli dosud nevyjasněným právním vztahům k pozemku se zatím k odkoupení nájemníkům nenabízejí. Jak nám sdělila tisková mluvčí českokrumlovské radnice Jana Zuziaková, se zájemci o tyto byty, kteří přijdou s nejvyšší nabídkou, bude zatím sepsána smlouva o smlouvě budoucí.

Objekt vrátnice v areálu bývalých kasáren v Jarošovské ulici v Jindřichově Hradci zřejmě konečně bude mít nového majitele. Radní schválili prodej tohoto městského majetku. Jak dodává místostarosta Alfréd Němec, město si přitom nijak neurčuje, jak by měl nový nabyvatel objekt využívat.

V Jaderné elektrárně Temelín dnes končí tzv. přátelská prověrka. Od 29. listopadu kontrolovali elektrárnu odborníci z mezinárodní organizace WANO ta sdružuje provozovatele jaderných zařízení. Dnes ) by měli oznámit výsledky prověrky.

autor: čro čb
Spustit audio