Jihočeský souhrn

24. březen 2004

V Prachaticích prosakuje voda do oceněného domu. Prachatická radnice získala nedávno ocenění v soutěži Bydlení 2004 za objekt Štodvín. Obyvatelé tohoto bytového domu však poukazují, že do suterénu prosakuje voda. Prachatický starosta Jan Bauer o problému ví a slibuje jeho brzké odstranění.

Třeboňští skauti se nové klubovny letos nedočkají. Město chtělo koupit bývalou budovu správy a údržby silnic v Jeronýmově ulici, ve které by mohli skauti nalézt své útočiště, ale návrh neprošel zastupitelstvem. V současnosti jsou skladovací prostory pro vybanení letních táborů a skautská klubovna na různých místech.

Sedm firem osloví město Český Krumlov na zpracování energetických auditů objektů v jeho majetku. Vybraný subjekt, který vzejde z této soutěže, by měl od května do prosince letošního roku posoudit hospodaření s teplem v městských budovách. Z energetického auditu budovy autobusového nádraží, divadla, bazénu, základních a středních škol, domovů důchodců a prelatury vyplyne, jaké případné tepelné ztráty tyto objekty vykazují, zda by bylo přínosné jejich zateplení nebo jiné stavební úpravy.

Zrekonstruovat bývalou Lojdovu hospodu na dům s 11 malometrážními byty by chtěla obec Studená na Jindřichhradecku. Záměr má přijít na více než 10 milionů korun a jeho realizace závisí na tom, zda obec letos získá státní dotaci.

Nová česko-slovenská jednotka se chystá k nasazení v Kosovu. V tomto týdnu vrcholí výcvik 5. česko-slovenského praporu KFOR ve vojenském prostoru Boletice na Českokrumlovsku.

Hasiči v Šumavských Hošticích se pustí do opravy zbrojnice. Starosta Petr Fleischmann je rád, že hasiči část prací zvládnou vlastními silami a věří, že obec dostane dotaci z Programu obnovy venkova.

Město Tábor bude mít velkoplošnou reklamu na kině Svět. Na štítové zdi biografu se objeví billboard s leteckým snímkem Tábora a siluetami významných památek.

V Blatné omezili výherní hrací automaty. Zastupitelé schválili vyhlášku, v níž definovali, kde automaty být nesmí.

Strakonice budou od čtvrtka do soboty patřit loutkám. 39. ročník přehlídky loutkových divadelních souborů Skupovy Strakonice zaplní dům kultury. V pátek a v sobotu se představí amatérská divadla, která budou soutěžit o postup na celostátní přehlídku loutkářská Chrudim. Kdo přehlídku v pátek zahájí a jak bude pokračovat dodává ředitelka Domu kultury Eva Dreslerová.

V Českých Budějovicích se v neděli 4. dubna uskuteční Květinový večer Bez opony. V České republice se koná už popáté a jeho pořadatelem je Liga proti rakovině. Toto občanské sdružení usiluje o snížení výskytu a úmrtí na zhoubné nádory a jeho cílem je prevence nádorových onemocnění.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio