Jihočeský kraj ocenil své nejlepší pedagogy

12. červen 2012

V budově Krajského úřadu v pondělí odpoledne převzali učitelé a pedagogové z celého regionu ocenění v oblasti zájmového vzdělávání .

Byly zde vyhlášeny výsledky druhého ročníku ankety Vynikající pedagog Jihočeského kraje. Jak připomíná vedoucí odboru školství krajského úřadu Hana Šímová, za vznikem stál školský výbor zastupitelstva kraje.

„Pedagogická práce opravdu není jednoduchá, tak proč neudělat menší anketu v rámci Jihočeského kraje a neocenit pedagogy, kteří odvádějí něco víc, než jen to, co jim velí zákony, vyhlášky a podobně, ty pedagogy, kteří dávají mladé generaci něco navíc,“ uvedla Šímová.

Šímová předpokládá, že anketa bude pokračovat i v příštích letech. „Vidím na pedagozích a ředitelích, že je to takové pohlazení na duši za práci, kterou odvádějí,“ dodává.

Mezi oceněnými je i Marie Bednariková ze Střední školy a Vyšší odborné školy cestovního ruchu v Českých Budějovicích. „Mám velikou radost, úplně mě to dojalo. Za celý život jsem žádnou cenu nedostala a děkuji paní ředitelce, že mě navrhla. Dál budu pracovat s dětmi, protože mě to baví, i když je to namáhává práce,“ říká učitelka.

Spustit audio