Jihočeský kraj jako jeden z mála zatím neplánuje uzavření středních škol

2. říjen 2020 08:29

V Jihočeském kraji se za poslední týden vyléčilo z koronaviru 421 lidí. Ve stejném období ale 612 lidí covidem-19 onemocnělo. Vyplývá to z aktuálních údajů krajských hygieniků. Momentálně tak v regionu zůstává 1311 pacientů s koronavirem.

Od pondělí začne v republice platit řada nových opatření. Jihočeský kraj však jako jeden z mála zatím neplánuje uzavření středních škol. Vychází z toho, že region udržuje na takzvaném koronavirovém semaforu příznivou bilanci.

„Jihočeský kraj má jako jeden z mála zelenou barvu, což je pro nás dobrá zpráva," uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Přesto se počet případů koronaviru na jihočeských školách zvyšuje. Aktuálně se covid objevil na 91 školách, před týdnem jich bylo o 24 méně.

V přepočtu na obyvatele stále patří jižní Čechy mezi regiony s nízkým výskytem covidu-19. V současnosti podle ministerstva zdravotnictví v kraji připadá 470,44 případu na 100.000 obyvatel od začátku šíření nákazy. Příznivější bilanci má momentálně pouze Královéhradecký a Ústecký kraj.

autor: Zdeněk Zajíček | zdroj: ČTK
Spustit audio