Jihočeská univerzita chystá den otevřených dveří

23. leden 2006

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích představí v pátek 27. ledna nabídku svých šesti fakult. Den otevřených dveří, při němž zájemci získají informace o studiu a požadavcích k přijímacím zkouškám i přihlášky, obohatí také promítání filmů a setkání se studenty.

Poprvé se představí filozofická fakulta, která vznikla začátkem letošního roku. Nabízí vzdělání v historických a filologických oborech, lze tam tedy studovat například archeologii, archivnictví, bohemistiku či estetiku. "Zájemci získají informace také o dvou projektech fakulty, které jsou zaměřené na dějiny společnosti českých zemí v raném novověku a dějiny novější české literatury v nadnárodních kontextech," řekla ČTK mluvčí univerzity Hana Bumbová.

Pozvánka na biologickou fakultu je spojena s promítáním unikátních filmů s biologickou tematikou a možností besedovat se studenty. "Fakulta se takto prezentuje každý rok, její studenti tradičně bývají veřejnosti k dispozici, aby se jich lidé mohli ptát na jejich zkušenosti se studiem či ubytováním," dodala mluvčí. Na fakultě je připravena také prohlídka laboratoří a učeben i vybraných pracovišť ústavů Akademie věd.

Otevřeno bude v pátek rovněž univerzitní centrum v Nových Hradech, kde lidé uvidí například biotechnologickou halu a specializované učebny. Informační letáky a podrobnosti o studiu včetně možností prohlédnout si učebny a specializovaná pracoviště nabídnou zájemcům i ostatní fakulty.

Na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích studuje téměř 10.000 studentů ve 142 bakalářských, magisterských a doktorských studijních oborech. Zájem o ni každoročně několikanásobně převyšuje kapacitu školy. Bumbová upřesnila, že počet studentů univerzity vzrostl za poslední čtyři roky o téměř 40 procent, v letošním školním roce se na ni hlásilo 11.300 lidí.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio