Je libo pampeliškové chipsy, zelenou bábovku či žaludové palačinky? Recepty nabízí Divoký zelinář

Divoký zelinář, knihu plnou neuvěřitelných kuchařských receptů s rostlinami, představuje knihovnice Monika Vlasáková. „Můžeme zkusit třeba přesličkovou rýži, pampeliškové chipsy, žaludové palačinky. Moc se mi líbí zelená bábovka, to je recept na normální bábovku, ale přidává se tam pyré ze spařených kopřiv, vypadá to nádherně,“ říká. Dále pořad přináší rozhovor s Pavlem Čechem, autorem komiksové série Dobrodružství Rychlé Veverky.

autor: Filip Černý | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.