Je libo pampeliškové chipsy, zelenou bábovku či žaludové palačinky? Recepty nabízí Divoký zelinář
Divoký zelinář, knihu plnou neuvěřitelných kuchařských receptů s rostlinami, představuje knihovnice Monika Vlasáková. „Můžeme zkusit třeba přesličkovou rýži, pampeliškové chipsy, žaludové palačinky. Moc se mi líbí zelená bábovka, to je recept na normální bábovku, ale přidává se tam pyré ze spařených kopřiv, vypadá to nádherně,“ říká. Dále pořad přináší rozhovor s Pavlem Čechem, autorem komiksové série Dobrodružství Rychlé Veverky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.