I po teroristických útocích se Jihočeši vydali na dvě velké sportovní akce do Londýna

5. prosinec 2015

Jihočeši z Českých Budějovic vyrazili na dvě velké sportovní akce do Londýna. Otec se synem Karel a Dennis Rottenbornovi se vypravili na fotbalové utkání a také na ostře sledovaný tenisový zápas Švýcara Wavrinky a Španěla Nadala.

„My jsme se cestování a létání nebáli, ale přeci jenom manželka měla trochu obavy po útocích v Paříži,“ řekl Karel Rottenborn.

O pečlivosti ostrahy na letišti se přesvědčili v okamžiku, kdy Dennis zapomněl při procházení bezpečnostním rámem v zavazadle tablet. „Vzali si mě s sebou a zkontrolovali mi obsah batohu,“ popsal.

Kromě tenisového zápasu se otec se synem vypravili na fotbalový souboj Anglie s Francií do slavného Wembley. Velký oblouk, který dominuje stadionu, byl osvětlen barvami francouzské trikolóry. Před zápasem přinesli na hřiště smuteční věnce britský princ William a trenéři Roy Hodgson a Didier Deschamps.

Karla Rotennborna zaujala organizace zápasu a poklidný příchod i odchod diváků. „Lidé úžasně reagovali, nikdo se netlačil, byli k sobě ohleduplní,“ dodal.

autor: kaj
Spustit audio