Hygienici kontrolují podmínky v dětských táborech

11. červenec 2011

Už celý týden je v proudu sezóna dětských letních táborů. V tuto dobu vyrážejí pracovníci Krajské hygienické stanice kontrolovat podmínky, ve kterých děti žijí. Především se soustředí na stravování.

Časté nepříjemnosti souvisí se skladováním potravin, likvidací odpadků a čistotou. Další problémy představují ubytovací podmínky, hygienické zázemí a činnost zdravotníků.

Jak přiznává František Kotrba z Krajské hygienické stanice, kontroloři už byli nuceni napomínat i pokutovat: „Zatím jsme realizovali osm kontrol. Narozdíl od předchozích let jsme i v prvním týdnu museli udělit jednu tisícikorunovou blokovou pokutu kuchařce v jednom táboře na Strakonicku, protože se začalo vařit v kuchyni, která neodpovídá hygienickým normám, neprošla žádným úklidem a podobně. Některé dílčí závady jsme zjistili i ve stravovacích zařízeních na jednom táboře u Lipna, kde naši kontroloři našli ve skladech neoznačené potraviny, potraviny s prošlým datem spotřeby - situaci jsme prozatím řešili domluvou, provozovatel závadu okamžitě odstranil.“

autor: kbch
Spustit audio