Hospodářská komora pomůže postiženým hledat práci

22. únor 2005

Zdravotně postiženým, kteří jsou dlouhodobě nezaměstnaní, chce na jihu Čech pomoci najít práci Jihočeská hospodářská komora. Nyní hledá partnery do projektu, který by měl v regionu vytvořit desítky nových pracovních míst pro postižené. S projektem se pak bude ucházet o dotace z fondů Evropské unie, řekla ČTK Eva Rufferová z oddělení rozvoje lidských zdrojů Úřadu komory.

Nová pracovní místa v podnicích hledá komora pro ty postižené, kteří mohou pracovat bez větších komplikací a nevyžadují stálou asistenci. "Náš cíl je přibližně 100 pracovních míst nabídnout a 50 lidí na těch místech udržet v průběhu dvou let," řekla Rufferová. Lidé, kteří dlouhodobě nemohou najít práci, totiž podle ní často mívají problémy sžít se s novým prostředím.

Jihočeská hospodářská komora na projektu spolupracuje také s českobudějovickým úřadem práce a občanským sdružením Koník. Úřad práce projekt předloží handicapovaným lidem, zaměstnavatelé jim nabídnou volná místa a komora se sdružením Koník jim zajistí případnou rekvalifikaci. Komoře už se začínají hlásit první zaměstnavatelé. O spolupráci projevila zájem firma Soning z Okrouhlé Radouně na Jindřichohradecku či výrobní družstvo Otava z Písku.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio