Hokejisté Budějovic jsou v play off

6. březen 2006

Hokejisté Českých Budějovic si nedělní výhrou nad Vsetínem zajistili účast v play off.

Staronový člen extraligy se nicméně musel obávat o výsledek a vítězství proti nejslabšímu mužstvu soutěže zachraňoval až v závěru díky individuálním akcím Šimánka a Brabence.

Domácí měli od počátku mírně navrch, ale nedokázali využít tři přesilové hry. Navíc nebyli úspěšní ani při padesátivteřinové hře pět na tři. Sotva však hostující bek Augusta naskočil z trestné lavice na led, vypálil od modré Posmyk a Brabenec tečoval puk za záda brankáře Hoviho.

V úvodu druhého dějství Hudec s Brabencem pořádně protáhli Hoviho, ale udeřilo na protější straně. Exbudějovický Rob zatáhl puk po levém křídle do útočného pásma a střelou z těžkého úhlu vyrovnal. Velkou příležitost měl také střídající Valko, jenž se pokusil skórovat po objetí domácí klece od zadního mantinelu, ale pod Cháberovým betonem kotouč za čáru neprotlačil. Valaši přesto otočili stav, když Jenáček zabojoval u mantinelu a přihrál Robovi. Dlouholetá jihočeská ikona přesným pasem našla mezi kruhy najíždějícího Dubce, který z voleje prostřelil Cháberu.

Na začátku třetí dvacetiminutovky zařídil vyrovnání Šimánek, jenž vtipno u kličkou vytáhl vsetínského gólmana z brankoviště, zezadu obkroužil klec a pohodlně poslal kotouč do nechráněného prostoru. Znovu do vedení šli domácí po samostatné akci Brabence, který na modré vystihl rozehrávku soupeře, projel mezi obránci a střelou po ledě překonal Hoviho. Čtvrtou trefu zaznamenal Šimánek, který se zblízka prosadil po přihrávce Sailera. Čtyři a půl minuty před sirénou zkusili hosté využít vyloučení budějovického Hudce a poslali na led místo brankáře šestého hráče. Po dvou minutách však jejich power play skončila trestem Bauera.

Výsledek:

České Budějovice - Vsetínská hokejová 4:2 (1:0, 0:2, 3:0).

Branky a nahrávky: 16. Brabenec (Posmyk, Veselý), 43. Šimánek (Kotrla), 50. Brabenec, 55. Šimánek (Sailer) - 23. Rob (Kučný, Hrabal), 37. Dubec (Jenáček, Rob). Rozhodčí: Homola, Bolina - Český, Kostka. Vyloučení: 6:7, navíc Gřegořek (Č. Budějovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 3526.

Sestavy:

Budějovice: Chábera - Posmyk, Gřegořek, Harant, Kutlák, Vydarený, Kotaška - M. Hudec, Brabenec, Veselý - Šimánek, Hübl, Sailer - Bělohlav, Vak (35.-40. Mertl), Kotrla. Trenéři: Jandač a Kupka.

Vsetín: Hovi - Augusta, R. Bauer, Hrabal, Kučný, Horák (21. Spitzer), Ponomarev - Zdráhal (21. Valko), Steiner, Demel - Dubec, Jenáček, Rob - Sakrajda, O. Hruška, Janeček. Trenéři: Kopřiva a Vlach.

autor: čro čb
Spustit audio