Hobby podzim začíná

20. říjen 2005

Potřeby pro zahrádkáře, kutily a chovatele, ale i zařízení pro stavebnictví, domácnost a byt nabídne sedmý ročník výstavy Hobby podzim v Českých Budějovicích. Předposlední akce výstavní sezony představí více než 300 vystavovatelů a obchodníků ze sedmi zemí, zhruba o 30 více než loni. Novinářům to na tiskové konferenci řekla vedoucí výstav budějovického výstaviště Michaela Krištůfková.

Loni výstava přilákala přes 30.000 lidí. Letos organizátoři očekávají podobný zájem. Pořádáním výstavy na podzim se správa výstaviště snaží využít dlouholetého zájmu o jarní veletrh Hobby, na který v květnu přijíždí přes 80.000 lidí. Jarní Hobby je po agrosalonu Země živitelka druhou nejznámější akcí výstaviště. "Představí se zde více vystavovatelů než loni. První den bude opět věnován seniorům. Čekají na ně přednášky, semináře, besedy či předvedení rehabilitačních pomůcek," uvedla Krištůfková. Pro návštěvníky jsou kromě nabídky nářadí, potřeb a zařízení pro zahrádkáře, kutily, stavebníky a chovatele připraveny také odborné poradny. Výstavu doprovodí sběratelská burza, ukázky lidových řemesel, expozice květin nebo přehlídka hospodářských zvířat. Na sobotu je připravena akce nazvaná S prababičkou u plotny se soutěží o nejlepší recept dávno zapomenutého jídla.

Zisk Výstaviště České Budějovice, které si mezi tuzemskými pořadateli udržuje druhou pozici za BVV Brno, loni vzrostl o 250 procent na 76 milionů korun. Nárůst byl ovlivněn prodejem severní části areálu, kde nyní vzniká obchodní centrum. Vedle pořádání výstav se společnost věnuje rovněž dodávkám stánků, reklamě a zajišťování prezentací firem. Jejím majoritním vlastníkem je Podpůrný garanční rolnický a lesnický fond.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio