Historické vozy pojedou v Táboře do vrchu

30. září 2004

Několik desítek historických automobilů a motocyklů se o víkendu sjede do Tábora - Čelkovic, kde se zúčastní třetího ročníku jízdy do vrchu. Podle pořadatelů se letos přihlásil největší počet majitelů historických vozidel v krátké historii závodů a mezi veterány mají být opravdové skvosty.

Vedle automobilů z předválečného období, kterým vévodí nejstarší stroj soutěže Tatra 11 z roku 1923, přijede tentokrát množství cenných motocyklů. Po loňském úspěchu se společně se zástupci domácí Jawy a ČZ přihlásilo několik velkoobjemových motocyklů BMW, Zündapp a Harley Davidson. Množství vystavených značek považují pořadatelé za reprezentativní. Přihlášeno je na 40 motocyklů a obdobný počet automobilů, z nichž mnohé mají za sebou více než 60 let života. Sobotní setkání je jedním z posledních v tomto roce. Ve skutečnosti jde o vzpomínkovou jízdu do vrchu na kdysi slavné trati v Táboře - Čelkovicích, po které jezdily veterány již počátkem sedmdesátých let minulého století.

Vedle vlastní odpolední jízdy, která začne v 15:30, připravili pořadatelé tři zastavení s volnou prohlídkou historických strojů. První bude v 11:00 ve Slapech u Tábora a druhá v Malšicích mezi 13:00 a 14:00. Táborským se všichni účastníci setkání předvedou na Žižkově náměstí v 17:00.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio