Fotogalerie z vernisáže výstavy Jany Holcová

24. listopad 2004

Českokrumlovská malířka Jana Holcová vystavovala v listopadu 2004 cyklus svých obrazů s názvem "Slunoběh" ve výstavních prostorách Českého rozhlasu v Českých Budějovicích. V příloze si můžete prohlédnout fotografie z vernisáže této výstavy.

"Slunoběh je 12 obrazů, 12 měsíců roku. Měsíců rytmicky opakujících děje spjaté s krajinou, která tvoří někde rámec příběhu, jinde je příběhem samým," říká Jana Holcová o svých obrazech, inspirovaných verši Jana Skácela a hudbou Jiřího Pavlici. "Dušičková" vernisáž v Českém rozhlase v Českých Budějovicích přilákala do nových výstavních prostor, spojených s denní nekuřáckou kavárnou, rekordní počet návštěvníků. O hudební zahájení se postaral manžel malířky Lukáš Holec se svým žákem, milým úvodním slovem výstavu otevřela Jana Procházková.

Cyklus obrazů Jany Holcové "Slunoběh" bude zdobit výstavní prostory Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů do konce prosince. Výstava je zdarma přístupná každý všední den od 8 do 18 hodin; návštěvníci se pak mohou občerstvit ve zbrusu nové denní nekuřácké kavárně.

Jana Holcová studovala na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, kterou zakončila diplomovou prací v oboru malba u akad. mal. Romana Kubičky. Tuto diplomovou práci vystavila v roce 1993 na první samostatné výstavě v Městském divadle v Českém Krumlově. Účastnila se kolektivních výstav v rakouském Linzi, ve Slovinském Gradci a německém Grafingu nedaleko Mnichova. V loňském roce měla Jana Holcová rozsáhlou samostatnou výstavu v Galerii Dolní Brána v Prachaticích, letos v zahradním pavilonu Markéta na zámku Kratochvíle u Netolic. Svými pracemi byla zastoupena i v českokrumlovské R-galerii.

autoři: čro čb , pku
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.