Ekofilm v Českém Krumlově letos nahradí nový filmový festival

24. říjen 2013

Nový dvoudenní filmový festival Edukofilm naváže na jihu Čech na tradici Ekofilmu. Ten se po 15 letech loni přestěhoval zpět do Ostravy. V Českých Budějovicích a v Českém Krumlově nabídne Edukofilm divákům celkem 13 snímků ze 3 mezinárodních festivalů zaměřených na životní prostředí.

„Diváci se podívají do podmořských jeskyní, budou také svědky Gastonovy cesty, což je lachtan, který bohužel jako jediný nepřežil povodně v zoologické zahradě v Praze v roce 2002. Nebo budou moci společně s filmaři řešit otázku vybitých baterií, což je dneska velmi aktuální téma

Právě tato témata se objeví na novém filmovém festivalu Edukofilm, který chce pobavit i vzdělávat.

Jedná se o snímky evropských i zámořských filmařů oceněných na třech tematicky spřízněných mezinárodních festivalech - Envirofilm, Life Sciences Film Festival a Voda, moře, oceány. S některými tvůrci se setkají i návštěvníci.

„Například se Stevnem Lichtagem, který přijede ve čtvrtek odpoledne na Jihočeskou univerzitu a bude diskutovat o natáčení 3D filmu v podmořských hlubinách.“

Projekce i setkání s autory filmů se uskuteční tento čtvrtek a pátek v budově Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a v českokrumlovském městském divadle.

Spustit audio