Dynamo v dohrávce nestačilo na Boleslav

30. březen 2005

Důležitou výhru 1:0 vybojovali fotbalisté Mladé Boleslavi v dohrávce 18. kola první ligy nad Českými Budějovicemi.

Když už se diváci smiřovali s desátou remízou ligového nováčka, trefil se po rohovém kopu hlavičkou obránce Palát. Posunul tak svůj tým v tabulce ze čtrnácté na jedenáctou pozici Domácí se museli obejít bez zraněných opor obránce Švejdíka a útočníka Bednáře. Hostům chyběl Chlebek, ale poprvé na jaře se po vypršení disciplinárního trestu dostal do hry Kulič. Na ofenzivě Jihočechů se to však příznivě neprojevilo, svěřenci trenéra Žáka byli ve hře dopředu hodně bezzubí. Hned po deseti minutách se navíc zranil Němec a o pět minut později musel ze stejného důvodu z trávníku domácí Krátký. Hrálo se většinou ve středu hřiště, fotbalové akce brzdily nepřesnosti na obou stranách. O první zajímavý moment se postarali domácí, po rychlém autu Cigánka prodloužil míč Sedláček na Matějovského a jeho střela z velkého vápna jen těsně minula cíl. V závěru poločasu domácí soupeře přitlačili a vytvořili si šance. Sedláček se dostal až před brankáře Kafku, ale v minimální vzdálenosti jej nestačil přehodit a pouze ho nastřelil. Uhrinův tým si vybral i notnou dávku smůly. Po odraženém míči napálil ve 42. minutě zblízka Pecka břevno, v poslední minutě prvního poločasu jej napodobil po rohovém kopu hlavičkující Palát. Po přestávce se hrál svižnější fotbal, ale brankových příležitostí se příliš neurodilo. Tu největší promarnil po hodině hry Matějovský, když z několika kroků napálil míč do vybíhajícího brankáře Kafky. Až v 79. minutě nechala hostující obrana při rohovém kopu volného Paláta a ten napodruhé mířil přesně.

Po třech jarních remízách se tak Mladá Boleslav dočkala čtvrté ligové výhry a oplatila Budějovicím podzimní porážku 0:3. Jihočeši se dál střelecky trápí, na jaře dali jediný gól.

Výsledek:

FK Mladá Boleslav - SK České Budějovice 1:0 (0:0) Branka: 79. Palát. Rozhodčí: Jára - Petřík, Chytil. ŽK: Cigánek, Miller - Plocek, Homoláč. Diváci: 4830.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Miller - Krátký (16. Pecka, 77. Rojka), Skála, Vít, Palát - Brunclík, Langer, Matějovský, Cigánek (61. Vaculík) - Baranek, Sedláček. Trenér: Uhrin ml. České Budějovice: Kafka - Pončák, Obermajer, Homoláč, Leština - Gruber (54. Myšák), Němec (11. Adam), Pivoňka (80. Smíšek), Plocek - Kulič, Vyskočil. Trenér: Žák.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio