Dynamo oslavovalo postup do první fotbalové ligy

13. květen 2019

Ve Sportovních ozvěnách si připomeneme postup českobudějovického Dynama do Fortuna ligy. A také se vrátíme k mistrovským oslavám volejbalistů Jihostroje.

Dynamo už je zase prvoligové. Kdo slavil nejvíc a nejintenzivněji? Ten, který v sezoně byl v několika zápasech nejlepší na hřišti. Jiří Kladrubský.

Nejen Jiří Kladrubský, ale také záložník Patrik Čavoš patřili v celé sezoně k nejlepším hráčům. Čavoš nechce slyšet nic o tom, že kola, která ještě zbývají do konce druhé nejvyšší soutěže, odehraje jenom na půl plynu.

Na to, aby fotbalisté Dynama přepnuli v hlavách na prvoligovou soutěž, je podle Patrika Čavoše ještě brzy: „Musíme to důstojně dohrát. Soupeři jsou těžcí a my chceme vše vyhrát.“

Kapitán týmu z boje nikdy neutíká. Platí to jak o hřišti i o oslavách. Jaké byly ty českobudějovické podle Jiřího Kladrubského? „Čekám od kluků ještě víc,“ uvedl na adresu téměř dvoudenní oslavy, kdy slabší a hlavně mladší spoluhráči postupně odpadali. Jiří Kladrubský vydržel.

„Je to díky tomu, jaká bylo parta v kabině. Jak se to složilo, poskládalo se to a jak si to sedlo,“ hodnotil Kladrubský, proč právě tým, který vedl s kapitánskou páskou, byl ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži naprosto jednoznačně nejlepší.

Trenér David Horejš, který byl jeden ze stavitelů úspěšného fotbalového týmu, mohl směle vyjádřit, co cítí: „Neskutečné štěstí, neskutečný úspěch. Tady není co dodat. Hráči prokázali obrovskou vůli. Celé sezona byla nádherná jízda a sen se stal skutečností.“

Kapitán Jiří Kladrubský lehko vybral z celé sezony okamžiky, které Dynamo výrazně posunuly směrem k první lize. „Zlomové byly venkovní zápasy. Pro manšaft bylo nejvíc důležité vyhrát proti Brnu,“ nezapomněl zmínit dramatický duel, ve kterém České Budějovice sice dostaly dva góly, přižily i soupeřovu penaltu, ale nakonec zvítězily 3:2.

Jiří Kladrubský má obrovskou chuť zahrát si v nejvyšší soutěži i přesto, že mu v roce 2020 bude 35 let: „Byl to můj cíl před sezonou. Postoupíme do první ligy a já si ještě zahraju, a pak kariéru ukončím na vrcholu.“

Pokračujeme Fortuna národní ligou. Dynamo České Budějovice v Jihlavě hrálo 1:1 Táborsko – Pardubice 3:3.

Krásný gól padl v krajské první A třídě. Téměř jako v Lize mistrů. Matador Rudolf Otepka, který hrával v Baníku, Příbrami nebo v Dynamu šikovně v dresu Vodňan rozehrál trestný kop. Šteier zakončil neméně pohotově a po utkání Rudolf Otepka vyprávěl, že nabíhajícího střelce viděl. A Otepka pak ještě sám jeden gól přidal, Bavorovice – Vodňany 1:2.

Jdeme na výsledky fotbalového Ondrášovka krajského přeboru. Co udělalo 25. kolo s tabulkou?

V čele se nic měnit nebude a nemůže, Olešník, který vyhrál 2:0 v Protivíně,  je jasně první. Rudolfov – Čimelice 3:3, Osek – Milevsko 4:1, Blatná – Český Krumlov 1:3, Želeč – Jankov 4:0,  Dražice – Lom nerozhodně 2:2, Třeboň – Roudné 1:0 a Hluboká – Katovice 0:5. Poslední v tabulce je Roudné, předposlední Hluboká. Boj o záchranu bude hodně zajímavý.

Kdybyste se třeba toulali v úterý po Šumavě, můžete navštívit zajímavý cyklistický závod. Jmenuje se Vimperské schody. Startovat se bude na parkovišti u Gymnázia, začátek pořadatelské stanovili na sedmnáctou hodinu, přihlášky přijímají ještě půl hodiny před tím. A startovné je dobrovolné, takže na trať může vyrazit vlastně kdokoli.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio