Dvoudenní slavnost zahájí v Krumlově turistickou sezonu

26. duben 2005

Dvoudenní slavnost nazvaná Kouzelný Krumlov zahájí 30. dubna a 1. května letošní turistickou sezonu v Českém Krumlově. Součástí oslav budou výstavy a stavění májky. Centrem dění bude především zámek a pivovarské zahrady.

Nejvýznamnější akcí bude nedělní zahájení mezinárodní výstavy keramické tvorby, která představí práce 18 autorů z celého světa. Letošní 12. ročník, který tradičně zaplní Václavské sklepy na IV. nádvoří zámku a Galerii české kultury na II. nádvoří, obohatí i grafika, malba a ukázky fotografických technik. "Vybírali jsme tak, abychom v malém městě, jakým je Krumlov, prezentovali jenom kvalitu," řekl novinářům ředitel Agentury českého keramického designu Miroslav Páral. Vernisáž začne ve Václavských sklepích 1. května ve 14.00. Na ni pak od 17.00 naváže Den otevřených dveří v International Art Studiu Na Fortně, kde budou mít návštěvníci možnost setkat se s výtvarníky. "Všichni si rádi hrajeme, takže kdo bude chtít, může se zapojit i do tvůrčí dílny," dodal Páral.

Slavnost Kouzelný Krumlov otevře už 30. dubna zahradní slavnost. "Vrátili jsme se k lidové tradici stavění májky a pálení čarodějnic," řekl za organizátory ředitel Městského divadla Jan Vozábal. Slet čarodějnic začne v zahradách pivovaru Eggenberg v 18:00, stavění májky zpestří koncerty a ohňostroj.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio