Důležitá komunikace v Lomnici bude rok uzavřena

3. srpen 2005

Rekonstrukce silnice I/24 v Lomnici nad Lužnicí na Táborsku uzavře od tohoto týdne na více než rok důležitou dopravní tepnu na jihu Čech. S obnovou průtahu městem na silnici z Třeboně do Tábora, kudy každý den projede kolem 3000 vozidel, začnou silničáři v pátek 5. srpna. Celková oprava s vybudováním chodníků a výměnou všech inženýrských sítí skončí v září příštího roku. ČTK o tom informoval Libor Průcha z krajské správy a údržby silnic.

Objížďka povede po tu dobu po silnicích nižších tříd. Dopravu budou místy řídit semafory, silničáři však upozorňují na to, že hlavně v létě se mohou tvořit dlouhé kolony. Řidiči by v nich mohli uvíznout i desítky minut. "Místní komunikace jsou úzké, pro kamiony to bude zde obtížnější. Proto doporučujeme všem, kteří tudy z Třeboně do Tábora jezdí dálkové trasy, aby raději jeli přes Budějovice a dál na Tábor a Prahu. Cesta je sice delší, ale tolik je nezdrží, jako kdyby uvízli v koloně," řekl Průcha. Opravu důležité komunikace silničáři rozdělili do dvou etap. První polovinu prací chtějí stihnout do podzimu, zbytek na jaře a v létě příštího roku.

Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). "Celkem oprava přijde na 71 milionů. Finančně se na tom podílí i město," uvedl před časem Zdeněk Schneider z jihočeské pobočky ŘSD. ŘSD začne zhruba v půlce srpna i se stavbou obchvatu Stráže nad Nežárkou na Jindřichohradecku, kudy prochází silnice I/34. Práce tam potrvají přibližně dva roky.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio