Dobré rady do kuchyně: Aby koblihy nebo langoše byly méně mastné

Největší audioportál na českém internetu

Langoš | Foto: Juliana Fischerová, Český rozhlas

Dobré rady do kuchyně, aby koblihy nebo langoše byly méně mastné

Kdo si rád pochutnává na koblihách nebo langoších, bude se mu dnešní rada hodit. A nejen to. Také se dozvíte, jak těsto na buchty vykyne rychleji.

  • Aby byly koblihy nebo langoše méně mastné, zkuste je nejdříve pár minut péct v troubě a teprve potom dosmažte v oleji.
  • Těsto na chleba nebo buchty vykyne rychleji, když mouku nejdříve krátce prohřejete v mikrovlnné troubě.
  • Míchaná vajíčka budou jemnější, když na každé vejce přidáte jednu polévkovou lžíci sodovky nebo minerálky.
  • Máslové krémy do dortů a rolád se budou pomaleji kazit, když do nich přidáte trochu koňaku nebo rumu.
  • Hovězí maso bude vždycky měkké, když ho před přípravou potřete olejem, posolíte a na pár hodin necháte odpočívat v lednici.
autor: Iva Hüttnerová

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

Zmizelá osada

Koupit

Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.