Čtvrtek: Svatební cesta

9. červen 2016

Vzpomenete si, jaká byla vaše svatební cesta? Stalo se na ní něco, na co nezapomenete? Nebo jste nikam nejeli, protože nebyly peníze, případně jste si je chtěli ušetřit? Jaké byli první dny po svatbě, kdy jste najednou byli 24 hodin spolu? Jak jste se učili žít v páru? Kdo z Vás převzal roli rozhodujícího? Jaké jsou vzpomínky na první dny po svatbě?

Říká se, že lepší než svatební cesta je cesta předsvatební ‒nejlépe na vodu, do hor či do nějakých extrémních podmínek. Tam se totiž podle odborníků pozná nejlépe, jaký je váš protějšek.

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.