Čtvrtek: První den ve škole

13. duben 2017

Je čas zápisů nových prvňáčků do škol, ale zároveň v tomto období probíhají písemné maturity na středních školách. Jak jste se těšili vy na první den ve škole? Kdo vás první den doprovázel? Vzpomenete si ještě na paní učitelku a spolužáky? Chodíte na třídní srazy? Co vás ve škole nejvíce bavilo? Měli jste např. učitele, který vás pro určitý předmět dokázal nadchnout natolik, že jste se mu věnovali i v dalších letech?

Kdo má doma budoucího prvňáčka, ten ví, že připravit se na vstup do školních lavic bude náročnější než před lety.

Co bude váš prvňáček potřebovat? Asi by měl mít ten nejlepší batoh nebo školní aktovku. Ve správné školní aktovce nesmí chybět penál. Do penálu nakupte pastelky, které se nelámou. Na výtvarnou výchovu si připravte dostatek peněz. K základnímu vybavení patří vodové barvy, tempery, voskovky, školní křídy na kreslení, plastelína, deska na modelování, lepidlo, kelímek na vodu, štětce různých velikostí a tvarů.

Co dál vložit do aktovky? Není to povinné, ale jsou dobré desky nebo boxy na sešity, aby se nepomačkaly. Dokupte si obaly na sešity a knihy ve formátu A4 nebo A5. Dále zakupte obal na notýsek. Na seznam si ještě připište pytel na tělocvik, přezůvky a oblečení na tělocvik. Děti ocení i krabičky na svačinu nebo láhev na pití, která nepoteče. Prvňáčci budou mít v povinném vybavení i ručník, kapesníky nebo toaletní papír.

Spustit audio