Čokoládové pusinky z Abrantes

16. březen 2016

Knihou kuchařských příběhů Myš v polévce zalistovala Mirka Nezvalová v pořadu Dámská jízda. Sama vyzkoušela a posluchačkám doporučuje recept na čokoládové pusinky z Abrantes.

Abrantes je město ve středním Portugalsku a čokoládové pusinky patří mezi typické portugalské dezerty. Skvěle se hodí ke kávě a při přípravě navíc zužitkujete starý chléb.

Suroviny na 20 pusinek:
250 gramů chlebové střídy
200 gramů cukru
100 gramů kakaa v prášku
100 gramů strouhaného kokosu
1 stopka brandy nebo koňaku

Chlebovou střídu nakrájenou na malé kousky dáme do hluboké nádoby. Přidáme kakao, cukr, brandy a 200 mililitrů vody. Všechny suroviny spojíme tak, abychom dostali jednolitou hmotu.

Vytvoříme malé kuličky a obalíme je ve strouhaném kokosu. Podáváme v papírových košíčcích.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio