Čokoládové pusinky z Abrantes
Knihou kuchařských příběhů Myš v polévce zalistovala Mirka Nezvalová v pořadu Dámská jízda. Sama vyzkoušela a posluchačkám doporučuje recept na čokoládové pusinky z Abrantes.
Abrantes je město ve středním Portugalsku a čokoládové pusinky patří mezi typické portugalské dezerty. Skvěle se hodí ke kávě a při přípravě navíc zužitkujete starý chléb.
Suroviny na 20 pusinek:
250 gramů chlebové střídy
200 gramů cukru
100 gramů kakaa v prášku
100 gramů strouhaného kokosu
1 stopka brandy nebo koňaku
Chlebovou střídu nakrájenou na malé kousky dáme do hluboké nádoby. Přidáme kakao, cukr, brandy a 200 mililitrů vody. Všechny suroviny spojíme tak, abychom dostali jednolitou hmotu.
Vytvoříme malé kuličky a obalíme je ve strouhaném kokosu. Podáváme v papírových košíčcích.
Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.