Českobudějovický magistrát uvažuje o dražbě ztrát a nálezů

20. srpen 2012

Oddělení ztrát a nálezů na radnici je pro nás zpravidla poslední instance, když něco ztratíme a doufáme, že poctivý nálezce věc našel a odevzdal.

Na sedm desítek věcí už letos lidé přinesli na oddělení ztrát a nálezů na českobudějovické radnici. „Nejčastěji jsou to klíče, peněženky, mobily a kola. Kol jsou desítky. Klíčů od vozidel je polovina ze všech klíčů a je zajímavé, že jsou to klíče od velmi drahých vozidel. Ta návratnost je u nich ještě menší než u klíčů od bytu,“ říká Jan Michl z kanceláře tajemníka českobudějovického magistrátu.

Seznam nalezených věcí, který najdete na webových stránkách města České Budějovice, má už téměř 250 položek. Kromě klíčů, mobilů a kol jsou to peněženky, doklady, ale také tenisová raketa, dětský kočárek, batoh nebo naslouchátko.

Studentský senát před časem navrhl, aby se nalezené věci více zviditelnily a třeba i dražily. Podle náměstka primátora za ČSSD Petra Podholy je to dobrý nápad. „Rada města směřovala úkol přímo k tajemníkovi města. Pan tajemník se bude zabývat případnými kroky k zviditelnění, například to může být formou webových stránek, zmíněn v diskuzi byl i portál aukro. Je to ze strany studentů rozhodně zajímavý nápad a my se jím budeme zabývat.“

Spustit audio