České Budějovice rozvlní jazz. Vystoupí Jazzanova i Joao Bosco

9. srpen 2013

Českobudějovické Piaristické náměstí bude opět patřit Jihočeskému jazzovému festivalu. Ten je vyvrcholením celoročních klubových koncertů. Letošní ročník představí skutečnou osobnost i netradiční hudební spojení.

Nejprve vystoupí devítičlenná mezinárodní formace Jazzanova, která se nebojí míchat hudební žánry. Na jihu Čech zahraje vůbec poprvé.

„Spojuje hudebníky z celého světa, kteří ale v současné době sídlí v Berlíně. Je to živá kapela namixovaná s DJem. Kapela tak plynule proplouvá mezi jazzovou a současnou taneční hudbou a u ní je zajímavé, že dokáže vystupovat jako headliner největších klasických jazzových festivalů, ale i jako hlavní hvězda festivalu taneční hudby,“ říká dramaturg festivalu Jiří Grauer.

Největším lákadlem festivalu je ale fenomenální kytarista Joao Bosco. „Brazilský kytarista, zpěvák, aranžér, skladatel, všechno v jedné osobě. Člověk, který přijíždí do České republiky poprvé a v Latinské Americe je považován za jednu z největších současných hudebních hvězd,“ dodává Grauer.

autor: pku
Spustit audio