Celníci odhalili gang výrobců drog

8. září 2004

Jihočeští celníci ve spolupráci se zásahovou jednotkou odhalili gang dealerů a výrobců drog. V policejních celách skončilo devět lidí. Celníkům se podařilo vypátrat i laboratoř, kde skupina drogy vyráběla. Našli v ní pervitin, hašiš a marihuanu. Podle mluvčího celního ředitelství je to letos největší případ na jihu Čech. Z šetření vyplývá, že skupina si od počátku letošního roku prodejem drog vydělala nejméně 2,7 milionu korun.

Zásahová jednotka v úterních ranních hodinách postupně zadržela všechny členy této organizované skupiny. Drogy prodávali po celém území Jihočeského kraje. Nejvíce odběratelů měli zřejmě na Českobudějovicku, Táborsku a Jindřichohradecku, kde se také nejčastěji pohybovali. "Při této akci byla objevena velice dobře organizovaná výrobna, která měla produkovat pervitin. Výrobna se nacházela na území jižních Čech," uvedl mluvčí. Celníci celou skupinu sledovali od začátku roku. Nakonec zadrželi deset osob; devět mužů a jednu ženu. Devět z nich poslal soudce do vazby. Podle kriminalistů jim hrozí až deset let vězení. Podle mluvčího je mezi zadrženými také člověk, který měl zřejmě na starosti vaření drogy. Další členové skupiny se starali o dovoz suroviny ze severních Čech a jiní působili jako dealeři.

Při zásahu celníci zadrželi 40 gramů pervitinu, 28 tablet extáze, 25 gramů marihuany a sedm gramů hašiše. Podle mluvčího byly drogy velmi kvalitní a například z nalezeného pervitinu šlo vyrobit velké množství dávek pro narkomany.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio