Bývalý ředitel Budvaru Jiří Boček vstoupil do síně slávy českého pivovarnictví

1. říjen 2017

Český svaz pivovarů a sladoven udělil ocenění dvěma odborníkům, kteří celý život pracovali v Budějovickém Budvaru. Do síně slávy českého pivovarství a sladařství vstoupili bývalý ředitel Jiří Boček a výzkumný pracovník Jan Šavel.

Jiří Boček byl šéfem Budvaru 25 let. Z funkce odešel na konci loňského roku. „Pod jeho vedením se výroba piva v našem pivovaru zvýšila na trojnásobek a velmi výrazně vzrostl také počet států, do kterých pivovar vyvážel. Počet těchto zemí se zvýšil z 18 na 77,“ připomíná mluvčí pivovaru Petr Samec.

„Vstup do Síně slávy je pro mě nejvyšším oceněním mé celoživotní a bohaté profesní kariéry v pivovarnictví od pivovarníků a velmi si jej vážím,“ reagoval Jiří Boček.

Cenu obdržel také výzkumný pracovník Budějovického Budvaru Jan Šavel za spoluautorství vysokoškolské učebnice Sladařství.

Jan Šavel nedávno oslavil 50. výročí práce v Budvaru a dodnes aktivně pracuje v pivovarské laboratoři na testování kvality surovin, kvality pivovarských kvasinek a věnuje se i problematice stárnutí piva. „Prostě mne v práce laboratoři stále baví,“ říká výzkumný pracovník.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio