Budějovičtí hasiči otevřou zájemcům svou základnu

25. květen 2012

Den otevřených dveří pořádá dnes od 12 do 18 hodin Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje ve svém sídle na Pražské třídě v Českých Budějovicích.

Je určen zejména rodinám s dětmi. U vstupu se vás ujme průvodce, který vás provede šesti stanovišti. Jedním z nich je loni otevřená multimediální učebna pro školáky a předškoláky, která, jak možná už od nás víte, získala v anketě Hasič roku titul Projekt roku 2011.

Během prohlídky návštěvníci uvidí také různé spotřebiči, od kterých může vzniknout požár, budou moci nahlédnout do statistik. „Pak je tam ukázka stanu pro nouzové přežití, kdybychom museli lidi evakuovat, což souvisí s ochranou obyvatel a s krizovým plánováním. V tom stanu je i expozice havarijního plánu Temelína, což lidi zajímá,“ dodal náměstek ředitele sboru Martin Sviták.

V prohlídce následuje přechod do areálů, které běžně nejsou k dispozici, tedy do garáží výjezdové techniky a prohlídka techniky samotné. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet například dýchací přístroj nebo hasičskou výstroj.

Spustit audio