Budějovické výstaviště ovládne Hobby podzim

18. říjen 2005

Ve dnech 20. až 23. října 2005 se na výstavišti v Českých Budějovicích uskuteční již 7. ročník velmi oblíbené výstavy Hobby podzim. Tato výstava svým zaměřením navazuje na úspěšnou jarní výstavu Hobby. Do nomenklatury výstavy je zařazeno nářadí a zařízení pro hobby, potřeby pro zahrádkáře, zařízení a vybavení bytu, potřeby pro domácnost, chovatelství, textil, oděvy a další zajímavé prezentace pro kutily, stavebníky, včelaře, kaktusáře a chovatele psů.

Slavnostní zahájení výstavy proběhne ve čtvrtek 20.10. v 10:00 v pavilonu B1 za účasti: Doc. RNDr. Miroslav Tetter, CSc. - primátor města České Budějovice, Mgr. Juraj Thoma - náměstek primátora města České Budějovice, Mgr. Miloslav Poes - ředitel úřadu JHK České Budějovice. V sobotu se také uskuteční v přední části areálu komponovaný program, který bude zábavnou formou a formou ochutnávek propagovat kvalitní české potraviny, oceněné značkou kvality "Klasa". Návštěvníci se mohou těšit i na výstavu hospodářských zvířat, holubů, drůbeže a králíků nebo na lidová řemesla či na výstavu balkonových květin. Pro seniory je opět připraven program pod názvem "Jak se žije seniorům v Českých Budějovicích" a poradna s předvedením rehabilitačních pomůcek a invalidních vozíků.

Na výstavě Hobby podzim budou za účasti TV kamer vyhlášeny výsledky soutěže o nejlepší recept na již dávno zapomenutá jídla od našich prababiček. Pivovarská zahrada bude tradičně patřit dechovkám - každý den se její milovníci mohou těšit na program od 11:00 do 16:00. Pro všechny návštěvníky je připravena Velká návštěvnická soutěž o hodnotné ceny (vysavač listí, kalové čerpadlo, čistič vzduchu a prostoru).

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio