Budějovické Centrum halových sportů by mohlo stát v areálu bývalých kasáren

31. říjen 2013

Českobudějovičtí radní opět jednali o vybudování nového Centra halových sportů v krajském městě. Kolem jeho vzniku se vedou dlouhé polemiky. Jeden z návrhů, jak celou situaci řešit, je zachovat starou sportovní halu a v areálu bývalých kasáren ve Čtyřech Dvorech postavit jen halu s parametry pro mezinárodní utkání.

„Protože by zůstala stát současná sportovní hala, není potřeba na nové hale budovat atletický koridor a budovat druhou, takzvanou tréninkovou halu. Tudíž z celého projektu by zůstala pouze ta část, která řešila hlavní halu centra,“ popsal návrh primátor Juraj Thoma z Hnutí Občané pro Budějovice.

„ATELIER 8000 by projekt takto upravil a tuto studii by městu odevzdal jako podklad pro otevřené výběrové řízení na projektanta stavby Centra halových sportů v areálu kasáren Čtyři Dvory,“ doplnil primátor.

Českobudějovický zastupitel Stanislav Rataj (nezařazený) s tímto návrhem nesouhlasí.

„Podle mě je problém jiný, prostě se potřebují utratit peníze. A s tímhle já zásadně nesouhlasím, protože za takové velké peníze, za stamiliony korun, se musí projekt udělat úplně jinak. Přece nemůžu vzít projekt, který byl, a jenom ho přepracovat. Chci to v tomhle území, v pořádku, ale jestliže mám tři tisíce kapacitu, tak k tomu musí být 570 parkovacích míst, a ne 300, jak se o tom mluvilo,“ podotkl Rataj.

Spustit audio