Blíží se jarní prázdniny, žákům a studentům v prvních okresech začnou 6. února

29. leden 2023 14:45

Už za týden začínají žákům a studentům v prvních okresech jarní prázdniny. Míst v příměstských táborech, které pořádají různé organizace, rychle ubývá. Například v českobudějovickém Domě dětí a mládeže byly všechny čtyři úplně plné během dvou týdnů. Děti se tam během jarních prázdnin můžou věnovat zvířatům, technice i výtvarnému umění.

Čtyřměsíční ježčí slečna bodlinka bude hlavní hvězdou příměstského tábora Zvídavý přírodovědec Kláry Dragové. O ten je tradičně velký zájem a úplně plný byl týden od vypsání.

„Důvodem, proč sem děti chodí je, vyzkoušet si péči o zvířátko, co to všechno obnáší, že to není jenom pomazlit se se zvířátkem a koukat na něj doma, ale že je potřeba pravidelná péče. Děti se tady učí ty návyky a pak doufám, že si je přinesou domů a pokud si pořídí vlastní zvířátko, tak že se o ně už perfektně starají,“ vysvětluje v reportáži Klára Dragová.

Na táboře se děti  naučí o zvířata pečovat a dozví se něco i o dalších obyvatelích. Třeba o terarijních.

Michal Heřman má v českobudějovickém DDM na starosti technický příměstský tábor. I ten už je úplně plný. Podle svých slov má připravené na každý den jedno. Děti čeká například radiotechnika, 3D tisk nebo programování robotů.

Jana Borovková povede všeobecný příměstský tábor. Tam budou pro děti připravené deskové hry, výlety do okolí nebo tvoření.

Prvního února přitom českobudějovický Dům dětí a mládeže spustí přihlašování i na letní tábory. Velký zájem očekávají i v jejich případě.

Celou reportáž Kristiny Barchini si poslechněte online.

Spustit audio